Vanwege 75 jaar bevrijding geeft de organist Jos Moeke op zaterdag 2 mei a.s. een bevrijdingsconcert op het Steinmann orgel van de Hersteld Hervormde Kerk te Putten. Jos Moeke, woonachtig in Uddel, is een organist met Puttense roots. Hij ontving meer dan een decennium lessen bij Herman van Vliet, in de Grote of St. Joriskerk te Amersfoort. Verder studeerde orgel hij bij Jan Raas en piano bij Henk Ekkel aan het Utrechts Conservatorium waarbij hij in 2003 zijn einddiploma orgel behaalde.

Op het programma van het bevrijdingsconcert staan werken van o.a. Feike Asma, Johann Sebastiaan Bach, André Knevel, Charles Marie Widor, Jan Zwart en van hemzelf. Ook kan er tijdens die avond van harte worden meegezongen bij vaderlandse liederen die gerelateerd zijn aan het thema “bevrijding”.
Het concert begint om 19.30 uur, de kerk is open om 19.00 uur. Hersteld Hervormde Kerk Putten, Henslare 2, 3882 PK, Putten. De toegang is gratis, na afloop is er een collecte ter bestrijding van de kosten. Voor verdere informatie: concertcommissie@hhgputten.nl